fcmppo

QUI SOM
_____________________________________
PATRONAT I PROFESSIONALS
_____________________________________
ORGANIGRAMA

_____________________________________
BREU HISTÒRIA
_____________________________________
SALUT MENTAL

|
ÀREA DE REHABILITACIÓ COMUNITÀRIA
EN SALUT MENTAL

- Į Servei de Rehabilitació Comunitària
- Į Club Social El Pedrís
- Į Centre de Dia CADO


| ÀREA INSERCIÓ LABORAL

- Į Servei a les persones
- Į Servei a les empreses
- Į Programes
- Į Centre Especial de Treball Areté

| ÀREA HABITATGE

- Į Servei d'Atenció a la Llar
- Į Serveis Residencials

_____________________________________
LOGOPÈDIA


| Tractaments
| Equip professional

_____________________________________
INNOVAR, SENSIBILITZAR

| Parelles Artístiques
| Dia Mundial Salut Mental
| Taller Cinema
| País Estranger

_____________________________________
FORMACIÓ, DOCÈNCIA I PRÀCTIQUES
_____________________________________

RESPONSABILITAT SOCIAL I EMPRESARIAL

| Protecció de dades
| Qualitat en el servei
| Pla d'Igualtat
| Comptes anuals i Auditories

| Contractes i convenis subscrits AD. Pública

| ERESS
| Pla estratètic
_____________________________________

MEMÒRIES
_____________________________________

SALA DE PREMSA
_____________________________________
BORSA DE TREBALL
_____________________________________
PROJECTE VOLUNTARIAT
_____________________________________
PROGRAMA RESPIR

 


La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona i l'Ajuntament de Torelló presenten a la consellera Neus Munté un nou espai per a persones amb malaltia mental.

La gerent de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, Mercè Generó i l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, van presentar divendres a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el nou projecte per a persones amb problemes de salut mental Espai Estivill Camps. Es tracta d’una antiga casa unifamiliar situada al barri de Montserrat de Torelló amb espais annexes fruit d’una donació particular que esdevindrà una llar amb suport per a quatre places i un espai de dia amb serveis de rehabilitació, reinserció i oci.

El torellonenc Estivill Camps va fer la donació de l’immoble en el moment de morir a l’Ajuntament i aquest, al seu torn, l’ha donat a la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona perquè l’utilitzi per apropar els seus recursos de salut mental a les persones amb problemes de salut mental del municipi.

L’equipament vol promoure el desenvolupament integral dels usuaris i la millora de la seva qualitat de vida, mitjançant activitats i serveis d’àmbit comunitari especialitzats en la prevenció i l’atenció a la salut mental al municipi de Torelló i la Vall del Ges.

Munté va destacar la importància de projectes com aquest que contribueixen a l’equilibri territorial: “sóc conscient que la dispersió geogràfica d’Osona en algunes zones dificulta que les persones amb problemes de salut mental puguin accedir a programes d’habitatge, activitats rehabilitadores i d’oci. Per això és important l’Espai Estivill Camps, perquè facilitarà que les persones que ho necessiten rebin l’atenció adequada en el seu municipi de residència o a ben pocs quilòmetres”.

La consellera va afegir que “avui constatem com l’Estat del Benestar, malgrat totes les dificultats internes i externes, continua enfortint-se i arribant a més persones que necessiten d’un suport i un acompanyament per viure en condicions, arribant a més punts del territori”. Així mateix, la consellera es va mostrar convençuda que l’Espai Estivill Camps “contribuirà a lluitar contra l’estigmatització i a visualitzar des de la normalitat el col·lectiu de persones amb problemes de salut mental”.

Protocol d’accés als serveis d’habitatge
Justament divendres al matí la consellera de Benestar Social i Família i el conseller de Salut, Boi Ruiz, van presentat el Protocol d’accés als serveis d’habitatge per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental. Una iniciativa que ha permès consensuar un nou model de concertació d’habitatges, passant de la col·laboració a un sistema que dóna major seguretat jurídica a les persones usuàries, als proveïdors i a la pròpia Administració. Precisament, Mercè Generó ha format part del grup de treball del nou protocol.

Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona
A la comarca d’Osona, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona aposta per un model d’integració de recursos d’habitatge per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental. Compta amb diverses llars amb suport, la Llar Residència de Manlleu (de titularitat pública), el programa  Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar (PSALL) i el Servei d’Atenció Domiciliària Especialitzada (SADE). Un total de 96 persones van ser ateses en aquests serveis el 2014.  

La valoració i proposta per accedir als recursos d’habitatge es fa a través de l’Equip de Valoració i Orientació d’Habitatge en Salut Mental a Osona (EVOHSMO), participat pels diferents agents socials i sanitaris del territori (serveis d’habitatge en salut mental, serveis sanitaris en salut mental i serveis socials bàsics).

Aquest model de treball integrat i participat ha permès un augment de l’eficiència per la valoració i la priorització de les necessitats, un contínuum assistencial entre els serveis socials i els sanitaris  i una disminució d’ingressos hospitalaris de les persones ateses.
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
© FUNDACIÓ CENTRE MÈDIC PSICOPEDAGÒGIC D'OSONA - C. Sant Miquel Xic, 1 - 08500 Vic - 938 895 059 - cmppo@cmppo.cat - www.cmppo.cat - Avís Legal